Van der Wiel wil comeback maken bij RKC Waalwijk: "Ik ben verliefd op dit spelletje"

  Gregory van der Wiel kijkt ernaar uit om opnieuw professioneel te voetballen.

  Gregory van der Wiel kan het voetbal niet missen. De loopbaan van de 32-jarige Nederlander leek ten einde nadat hij in januari 2019 opstapte bij Toronto FC. Nu sluit hij zich aan bij de selectie van RKC Waalwijk.

  Van der Wiel zal de komende periode met RKC bekijken wat de toekomst van hun samenwerking brengt. De verdediger is vanaf vandaag op het trainingsveld van Waalwijk te vinden. En hij wordt er ook toegevoegd aan de selectie. 

   

  46 keer kwam Van der Wiel in actie voor de het Nederlands elftal. Tijdens de historische WK-finale tegen Spanje in 2010 was hij ook van de partij. Verder speelde de Amsterdammer voor Ajax, Paris Saint-Germain en Fenerbahçe. Later maakte hij nog deel uit van Cagliari en Toronto FC waar hij zijn carrière een voorlopige halt toeriep. 

  De motivatie om het maximale eruit te halen is groot, ik heb er zin in.

  Gregory van der Wiel

  "Het hoofdstuk betaald voetbal heb ik nooit afgesloten", geeft Van der Wiel toe. "Ik ben nog steeds verliefd op het spelletje en wil graag weer dagelijks op professioneel niveau met de bal bezig zijn en met teamgenoten op het veld staan."

   

  "De motivatie om het maximale eruit te halen is groot, ik heb er zin in. De prettige gesprekken met Fred Grim en Mo Allach en het goede gevoel bij de club hebben mij doen besluiten bij RKC aan te sluiten. De komende periode zal uitwijzen wat dit mij en RKC gaat brengen."