Leider Da Costa voert bisnummer op in Berlijn, Vandoorne 5e dankzij mega-manoeuvre

  Antonio Da Costa wint zijn 3e e-Prix op een rij.

  De Portugees Antonio Da Costa heeft voor de 2e dag op een rij de e-Prix van Berlijn op zijn naam geschreven. In de tussenstand van het Formule E-kampioenschap neemt hij nog wat meer voorsprong. Stoffel Vandoorne rukte vanuit de achtergrond op naar de 5e plaats.

  Antonio Da Costa reed net als gisteren een nagenoeg foutloze wedstrijd. Van start tot finish reed de Portugees in zijn Techeetah aan de leiding. Sébastien Buemi en Lucas Di Grassi konden niets aan zijn meesterschap doen.

   

  Het spektakel moesten we in de achterhoede zoeken, bijvoorbeeld bij Stoffel Vandoorne. Gisteren eindigde hij als 6e, vandaag doet hij 1 plaats beter. Vandoorne oogstte vooral veel lof voor zijn dubbel inhaalmanoeuvre.

   

  "Dat was inderdaad waanzinnig. Zij waren vooral met elkaar bezig", vertelt Vandoorne, die in de tussenstand opklimt naar plaats 3. "Uiteindelijk was het nog tricky met het remmen, want de bocht kwam er snel aan."

   

  Vandoorne is tevreden over de snelheid van zijn Mercedes. "Op Antonio na waren wij wellicht de snelsten op het circuit. Nu moeten we alleen nog uitvogelen hoe we het beter kunnen doen in de kwalificaties."

  De inhaalbeweging van Stoffel Vandoorne

  Kalender Formule E 2019-2020

  datum plaats winnaar vorig seizoen winnaar
  22/11 Ad Diriyah (SAr) Da Costa Bird
  23/11 Ad Diriyah (SAr)
  - Sims
  18/01 Santiago (Chl) Bird Günther
  15/02 Mexico-Stad (Mex) Di Grassi Evans
  29/02 Marrakech (Mar) D'Ambrosio Da Costa
  5/08 Berlijn (Dui)   Da Costa
  6/08 Berlijn (Dui)   Da Costa
  8/08 Berlijn (Dui)   Günther
  9/08 Berlijn (Dui)   Vergne
  12/08 Berlijn (Dui)   Rowland
  13/08 Berlijn (Dui)   Vandoorne
  Eindstand 2019-2020
  1. Antonio Felix da Costa (Por-DS Techeetah) 156 ptn
  2. Stoffel Vandoorne (Mercedes) 87
  3. Jean-Eric Vergne (Fra-DS Techeetah)
  86
  4. Sébastien Buemi (Zwi-Nissan) 84
  5. Oliver Rowland (GBR-Nissan) 83
  16. Jérôme D'Ambrosio (Mahindra Racing) 19