Beerschot en KV Mechelen halen opgelucht adem: "Blij om thuis te kunnen spelen"

  Het AFAS-stadion van KV Mechelen.

  Beerschot en KV Mechelen zijn tevreden nu er sinds woensdag eindelijk duidelijkheid is over voetbal in de provincie Antwerpen: ze mogen weer trainen en spelen zoals de andere eersteklassers.

  Het was minister van Sport Ben Weyts die woensdag het licht op groen zette voor Beerschot en KV Mechelen. Tot dan was het onzeker of er komend weekend wel gevoetbald zou worden in de provincie Antwerpen en ook groepstrainingen waren niet toegelaten.

   

  "We zijn blij met deze oplossing en we hebben er ook begrip voor dat het wat langer geduurd heeft om deze beslissing te nemen", zegt Frank Lagast, algemeen directeur van KV Mechelen.

   

  "Maar we zijn wel blij dat we opnieuw normaal kunnen trainen en dat dezelfde regels gelden voor alle clubs in 1e klasse. We vinden het ook belangrijk dat we onze eerste thuismatch in ons eigen stadion kunnen spelen, ook al is het jammer dat de fans er niet kunnen bij zijn."

  Dezelfde geluiden bij Beerschot. "Het is een grote opluchting dat we weer kunnen spelen en trainen in onze eigen accommodatie. We zijn ervan overtuigd dat we dat op een veilige manier kunnen doen", zegt woordvoerder Sven Van den Abbeele.

   

  "Je speelt toch liefst in je eigen stadion. Zelfs zonder toeschouwers geloof ik in het thuisvoordeel. Het blijft natuurlijk wel jammer dat er geen fans zullen zijn."

   

  De Pro League benadrukte woensdag wel dat samen een doelpunt vieren uit den boze is. "We zullen onze spelers daarover nog briefen", klinkt het bij beide clubs. "Voetbal is wel emotie en dat moet ook blijven, maar we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het veilig gebeurt."