Ga naar de inhoud

Nog slachtoffers na val in Polen: Movistar-renner heeft gebroken nekwervel

Gehavende Prades omringd door ploegmaats na de val.

De horrorcrash in de Ronde van Polen heeft naast Fabio Jakobsen nog meer slachtoffers gemaakt. Movistar-renner Eduard Prades brak zijn nekwervel en Damien Touzé (Cofidis) werd geopereerd aan zijn vinger. 

Bij de enorme valpartij net voor de finish van de eerste etappe raakten veel renners uit het peloton betrokken. Fabio Jakobsen was het zwaarste slachtoffer, maar lang niet het enige.

 

Ook Eduard Prades belandde door het voorval in het ziekenhuis. De wielrenner van Movistar brak een van zijn halswervels. De 32-jarige Spanjaard kwam hard in aanraking met de hekken die na de crash her en der over de aankomststrook verspreid lagen. Hij houdt ook letsels aan zijn rug, schouder en ribben over. 

 

Prades komt vandaag uiteraard niet aan de start van de tweede etappe in de rittenkoers. Prades wordt vanuit Katowice overgebracht naar het hoofdkwartier van Movistar in Pamplona, waar hij verder onderzocht zal worden en kan herstellen.

De 24-jarige Fransman Damien Touzé kwam er met een driedubbele fractuur aan zijn wijsvinger vanaf. "De ingreep is goed verlopen", liet zijn ploeg Cofidis weten. Touzé bevond zich tijdens de sprint in het heetst van de strijd vooraan in 7e positie. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.