Ga naar de inhoud

meest recent

Nieuw format, nieuwe regel: gele kaarten vervallen na 1/8e finales in CL en EL

 wo 5 augustus 2020 13:00
In normale omstandigheden vervallen gele kaarten na de kwartfinales.

De UEFA heeft besloten dat gele kaarten al worden kwijtgescholden na de achtste finales van de Champions League en de Europa League. De Europese voetbalbond heeft dat besluit genomen omdat de competitieopzet is veranderd.

Normaal gezien vervallen de verzamelde kaarten na de kwartfinales, waardoor spelers de finale niet kunnen mislopen door een schorsing vanwege hun derde gele kaart.

 

Dit jaar zit het format van beide toernooien anders in elkaar. Vanaf de kwartfinales worden de confrontaties namelijk beslist in één duel. Door de kaarten al kwijt te schelden na de achtste finales wordt hetzelfde doel bereikt.

 

De achtste finales van de Champions League en Europa League staan deze week op de agenda. De Champions League wordt vanaf de kwartfinales afgemaakt in Lissabon.

 

De eindfase van de Europa League wordt beslist in vier steden in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen: Gelsenkirchen, Keulen, Düsseldorf en Duisburg.

 

Alles om reizen en daarmee mogelijke verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.