Het Formule E-kampioenschap herstart met een 5e en 6e plek voor de Belgen

  Vandoorne startte vanaf de 15e plek en eindigde op de 6e.

  Vandaag stond op Tempelhof de herstart van het Formule E-seizoen gepland. In de Duitse hoofdstad Berlijn pakte Stoffel Vandoorne (Mercedes) de zesde plek, Jérôme d'Ambrosio (Mahindra) werd vijfde. De winst was voor Antonio Felix da Costa (DS Techeetah).

  Tijdens de kwalificaties in Berlijn verzekerde Jérôme d'Ambrosio zich van de zesde positie. Stoffel Vandoorne had wat pech en moest tevreden zijn met plek 15.

   

  Maar aan Felix da Costa, de leider in het kampioenschap, was ook vandaag niets te doen. Die vertrok vanuit polepositie en niemand zou hem nog passeren. D'Ambrosio was de eerste Belg op de vijfde plek. Vandoorne snelde alsnog naar de zesde stek.

   

  Het Formule E-kampioenschap lag 150 dagen stil door de coronapandemie, na amper 5 gereden wedstrijden. Om de verloren tijd in te halen, besloten de organisatoren om 6 races te houden op 9 dagen op het Tempelhof-circuit.

  Jérôme d'Ambrosio snelt naar plek 5

  Stoffel Vandoorne start op plaats 15 en eindigt als zesde

  En uiteraard is er ook nog een eerste plek