Doncic schrijft NBA-geschiedenis (en werkt op de lachspieren van Shaq)

  Luka Doncic maakt twee van zijn 34 punten.

  De nieuwe generatie sterren heeft afgelopen nacht geschitterd in de NBA. Luka Doncic leidde Dallas naar de winst met een historische triple-double, Devin Booker was de matchwinnaar voor Phoenix met een geweldige buzzer-beater.

  De Dallas Mavericks namen het dinsdagnacht op tegen de Sacramento Kings. In een felbevochten wedstrijd, die pas na een verlenging beslist werd, trokken de Mavericks aan het langste eind: 114-110.

   

  Luka Doncic was zoals zo vaak de grote man bij Dallas. De 21-jarige Sloveen was goed voor een geweldige triple-double: 34 punten, 20 rebounds en 12 assists. Daarmee is hij de jongste speler in de NBA-geschiedenis die een triple-double laat noteren met minstens 30 punten, 20 rebounds en 10 assists.

   

  Doncic zorgde ook nog voor een grappig moment tijdens de match, toen hij op een wel erg lullige manier een dunk vooraan op de ring knalde. Na afloop kon de Sloveen er op Twitter zelf mee lachen.

  Doncic schrijft geschiedenis:

  Shaquille O'Neal maakt zich vrolijk om de misser van Doncic:

  Knappe buzzer-beater van Booker

  Naast Luka Doncic eiste ook Devin Booker de schijnwerpers op vannacht. De guard van de Phoenix Suns scoorde een geweldige buzzer-beater, waarmee hij zijn team aan de overwinning hielp tegen de LA Clippers: 117-115.

   

  Booker werd erg kort verdedigd door Paul George, maar mikte de bal met een rake fade-away toch nog over de Clippers-speler, vlak voor de zoemer. Voor de Phoenix Suns is het al de 3e zege op rij sinds de heropstart van de NBA. De Suns zitten duidelijk goed in hun vel in de bubbel van Orlando.

  Alle uitslagen van dinsdag:

  • Milwaukee - Brooklyn 116-119
  • Sacramento - Dallas 110-114 (n.v.)
  • LA Clippers - Phoenix 115-117

  • Indiana - Orlando 120-109
  • Miami - Boston 112-106
  • Portland - Houston 110-102