Ga naar de inhoud

Excuses van Jumbo-Visma na val in Polen, UCI brengt zaak voor Commissie

 wo 5 augustus 2020 20:26

Na de huiveringwekkende valpartij van Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) in de Ronde van Polen wordt Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) met de vinger gewezen. "Zulke valpartijen zouden niet mogen gebeuren", reageert zijn team in een eerste bericht. De UCI veroordeelt het incident fors.

Dylan Groenewegen leek in de massasprint in de Ronde van Polen net iets te veel van zijn lijn af te wijken. De Nederlander hinderde zijn landgenoot Fabio Jakobsen, die een horrorcrash maakte.

 

"Onze gedachten gaan uit naar Fabio en de andere betrokkenen", reageert Jumbo-Visma, de ploeg van Groenewegen, op Twitter. "Zulke valpartijen zouden niet mogen gebeuren."

 

"We bieden onze oprechte excuses aan. We bekijken intern wat er gebeurd is voor we een volgend statement maken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

UCI stuurt zaak naar de Disciplinaire Commissie

De Internationale Wielerunie UCI wil alvast streng optreden, zo klinkt het in een eerste reactie.

 

"We veroordelen met overtuiging het gevaarlijke gedrag van Dylan Groenewegen, die gediskwalificeerd werd", klinkt het.

 

"Voor de UCI is dit gedrag onaanvaardbaar."

 

"We hebben de zaak meteen naar de Disciplinaire Commissie gestuurd, met de vraag om sancties op te leggen die in lijn liggen met de ernst van de feiten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.