Competitiestart in 1e klasse wordt uitgesteld naar 7 november

  De start van de competitie in de EuroMillions Basket League wordt uitgesteld van 2 oktober naar het weekend van 7 november. Dat heeft de Pro Basketball League woensdag meegedeeld.

  De Pro Basketball League besloot eind juni officieel om de competitie op 2 oktober te laten beginnen, maar stelt de start nu met iets meer dan een maand uit.

   

  "Momenteel gelden er in veel Europese landen nog reisbeperkingen voor reizen van buiten de EU", argumenteert de Pro League. "Daarnaast zijn er ook de verscherpte beperkende maatregelen van de Veiligheidsraad en het lokale verbod op contactsporten in bepaalde regio's. De aanvang van de competitie wordt daardoor uitgesteld."

   

  Arthur Goethals, voorzitter van de Pro Basketball League, laat weten dat de federatie voordien al rekening hield met een latere startdatum. "De evolutie van de pandemie en de daaruit volgende beslissingen op Europees, nationaal en lokaal vlak laten onze clubs momenteel niet toe om het seizoen op een correcte manier voor te bereiden", vindt Goethals.

   

  "We hadden een scenario uitgewerkt dat ons toeliet uit te wijken naar begin november. Dat hebben we nu geactiveerd."

   

  De competitieformule en de formule van de Beker van België blijven behouden, bevestigt de Pro League.