BK tijdrijden wijzigt parcours: "Het was deze ingreep of geen BK"

  Wout Van Aert werd vorig jaar Belgisch kampioen tijdrijden in Middelkerke.

  Het militair domein van Koksijde wordt het nieuwe decor voor het BK tijdrijden voor eliterenners met en zonder contract en vrouwen elite. Het parcours werd hertekend om alles coronaproof te laten verlopen. "De huidige situatie rond het coronavirus noopte ons tot enkele drastische ingrepen."

  De start- en aankomstplaats verhuizen van de Zeelaan in Koksijde-Bad naar het militair domein van Koksijde. Dat om de start- en finishzone optimaal publieksvrij te kunnen maken.

   

  Daarnaast valt de passage met de beklimming van de Hoge Blekker weg. Vanaf het militair domein gaat het landinwaarts op publieke wegen. Van het nieuwe 14 kilometer lange traject gaan er nog 10 kilometer over openbare wegen.

   

  "Natuurlijk had de titelstrijd een toeristisch visitekaartje voor Koksijde moeten worden, maar de huidige situatie rond het coronavirus noopte ons tot enkele drastische ingrepen", verduidelijkte Jan Deramoudt van het organisatiecomité.

  Mondmaskerplicht langs hele parcours

  Het Belgisch kampioenschap was eerst voorzien op donderdag 18 juni, maar het coronavirus gooide roet in het eten. De titelstrijd werd verplaatst naar donderdag 20 augustus en zal onder strenge maatregelen plaatsvinden. 


  "We willen dat er zo weinig mogelijk mensen langs het parcours komen staan. Over het hele parcours geldt een mondmaskerplicht. Het is jammer voor de renners die al het oude traject verkenden, maar het was deze ingreep of geen BK. Dan is de keuze vlug gemaakt."  

  Het was deze ingreep of geen BK. Dan is de keuze vlug gemaakt.