18 teams in Jupiler Pro League: 9e wedstrijd volgt telkens op maandagavond

  Waasland-Beveren, OH Leuven en Beerschot bemachtigden vorige vrijdag toch nog met z'n allen een plek in 1A.

  Door de beslissing om naar achttien ploegen in 1A te gaan - inclusief Waasland-Beveren, Beerschot en OH Leuven - zal er elke speeldag ook maandagavond (aftrap om 20.45u) gevoetbald worden om die negende wedstrijd zonder overlapping op de kalender te krijgen. Dat heeft de Kalendercommissie van de Pro League beslist.

  In het nieuwe tv-contract met rechtenhouder Eleven Sports was op zaterdag- en zondagnamiddag een extra tijdslot voorzien, zodat er geen overlapping meer kon zijn tussen de 1A-wedstrijden. Door maximaal te spreiden kan de voetbalsupporter komend seizoen elke wedstrijd dus live volgen op de buis.

   

  Afgelopen vrijdag besliste de Pro League op haar algemene vergadering echter om naar achttien ploegen te gaan, waardoor er elke speeldag niet acht maar negen duels afgewerkt moeten worden. Die negende competitiewedstrijd zal op maandagavond (aftrap om 20.45u) gespeeld worden.

   

  De opener is telkens vrijdagavond voorzien om 20.45u. Op zaterdag staan drie duels geprogrammeerd. Die beginnen om 16.15u, om 18.30u en om 20.45u.

   

  Zondag zijn er voortaan vier duels op het programma (13.30u, 16u, 18.15u en 20.45u). Daar komt uiteindelijk ook maandagavond (20.45u) bij.

   

  Ten opzichte van vorig seizoen is er dus een nieuw tijdslot toegevoegd op zaterdag, zondag en maandag, zodat wedstrijden in de Jupiler Pro League nooit meer op hetzelfde moment zullen plaatsvinden en de competitie zoveel mogelijk visibiliteit krijgt.

  Wat zeggen de voetbalfans?

  Uit een peiling van Belgian Supporters, het overkoepelend supportersorgaan, bij 6.000 voetbalfans bleek eerder al dat maandagavondvoetbal niet gesmaakt zou worden bij de toeschouwers.