Wigan verliest beroepsprocedure en zakt naar de Engelse derde klasse

  Wigan won in 2013 de FA Cup met Roberto Martinez.

  Wigan moet zich neerleggen bij zijn lot: de geplaagde club zakt naar de League One, de derde divisie in Engeland. Wigan verkeert al een tijdje in barslechte financiële papieren en kreeg een puntenaftrek van -12 aangesmeerd. Een procedure tegen die straf heeft niets opgeleverd.

  Na de puntenaftrek van -12, een gevolg van de precaire financiële situatie bij de Engelse FA Cup-winnaar van 2013, zakte de club onder de degradatiestreep van de Championship, de Engelse tweede klasse.
   

  Bij de juridische instanties probeerde Wigan de sanctie en de degradatie toch nog te ontlopen, maar dat bleek vergeefse moeite.

   

  Wigan is "ontgoocheld" nadat het naar eigen zeggen een "stevig dossier" had verdedigd. "We bereiden ons team nu voor op de League One", klinkt het gelaten.