Kenny Belaey stelt afscheid jaar uit: "Niet de makkelijkste weg gekozen"

  Geen WK trial dit jaar door corona en dus ziet Kenny Belaey zijn geplande afscheid in duigen vallen. "Ik had 2 keuzes: stoppen of er nog een jaar bij doen. Het is optie 2 geworden!", zegt de beste trialbiker van België.

  De Internationale Wielerunie UCI heeft laten weten dat alle trialcompetities dit jaar geschrapt worden. Een streep door de rekening van Kenny Belaey. "Ik wou deze belangrijke bladzijde in mijn leven op een mooie manier afsluiten. Het had me bloed, zweet en tranen gekost om weer op topniveau te geraken. Net nu wordt alles geannuleerd."

   

  "Ik had 2 opties. Ofwel zou ik stoppen en mij op andere projecten storten. Eerlijk, dat zou een beetje de gemakkelijkste weg geweest zijn in vergelijking met de ambitie om de beste trialbiker te zijn."

   

  "Optie 2 is om mijn afscheid een jaar uit te stellen en die projecten er gewoon bij te nemen. Alles in mijn jacht op een nieuwe podiumplaats op het WK trialbike (hij veroverde al 14 WK-medailles). Bezoekjes aan de kine, stress, jetlags en pijnlijke gewrichten allemaal inbegrepen."

   

  "Mijn kampioenenhart heeft mij de weg getoond: het is optie 2 geworden! Hier komt de oudste renner met te veel ballen in de lucht! Misschien wordt dit het jaar jaar te veel, misschien niet? Maar ik zal alles uit de kast halen voor mijn laatste poging."