Leko: "Aangenaam verrast door Lamkel Ze, hij was heel gefocust"

  Antwerp-trainer Ivan Leko

  Frank Raes ontving maandagavond trainers Ivan Leko en Hernan Losada in Extra Time. Ook analisten Peter Vandenbempt en Arnar Vidarsson schoven aan. Uitzending gemist? Haal hier uw schade in met enkele boeiende fragmenten.

  Leko: "Lamkel Ze was de hele week heel gefocust"

  Woelwater Didier Lamkel Ze had slechts één week groepstraining in de benen, maar verscheen wel aan de aftrap in de bekerfinale en was bovendien een van de uitblinkers bij Antwerp. "We hebben in overleg - ook met de andere spelers - beslist om hem weer bij de groep te halen en onze kansen in de finale wat te vergroten", zegt Ivan Leko.

   

  Kan de Kroaat Lamkel Ze wel in het gareel houden dit seizoen? En hoe lang dan? "Dag per dag", denkt Leko. "We zullen wel zien. Blijft hij? Ook dat zullen we dag per dag bekijken. Als hij wil blijven, is hij welkom. Wil hij vertrekken, dan wens ik hem veel succes. Dat is trouwens ook niet mijn beslissing. Ik ben alleen maar de trainer."

   

  "Dat hij het zo goed zou doen in de bekerfinale, had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht. Ik verwachtte wat flitsen van hem. Maar ik heb gemerkt dat hij vanaf maandag heel gefocust was op de training en hij wilde echt weten hoe we zouden voetballen. Ik was aangenaam verrast door hem."

  Vidarsson: "Er zat wat roest op bij Club Brugge"

  In de bekerfinale acteerde Club Brugge niet op het niveau van vorig seizoen. "Ik had bij momenten de indruk dat er bij sommige spelers wat roest op zat", zegt Arnar Vidarsson. Kwam het omdat Antwerp zo sterk was of omdat het de eerste match was op dat tempo? Ik weet het niet."

   

  Peter Vandenbempt: "Op dit moment zijn ze toch minstens uit vorm. Badji? Die heeft wel een goeie invalbeurt gehad. Hij was meteen heel beweeglijk en aanspeelbaar. Hij is nog maar 18 jaar, maar op dit moment is hij wel de speler die het meest in vorm is bij Club."

  Losada: "Willen stabiele eersteklasser worden"

  Het Beerschot van Hernan Losada zien we vanaf dit weekend terug in 1e klasse. "We komen van ver. We willen in 1e klasse blijven en een stabiele eersteklasser worden", zegt de Argentijnse trainer.

   

  Een van de sleutelpionnen bij Beerschot is de Oostenrijker Raphael Holzhauser. "Een heel slimme speler", zegt Losada. "Hij heeft een fantastische traptechniek. Afgelopen seizoen was hij een van onze belangrijkste spelers. Hij brengt ook rust aan de bal en kan onze spitsen snel aanspelen. 1e klasse wordt geen probleem voor hem."

   

  Losada verklapte ook fan te zijn van zijn landgenoot Marcelo Bielsa, die Leeds als trainer weer naar de Premier League loodste. "Hij is een van mijn voorbeelden. Hij is een psychopaat. Hij wil alles weten. Hij zegt: "Als mijn spelers robots waren, zou ik nooit verliezen." Zo is het misschien wel een beetje."

   

  "Ik ben fan van zijn intensiteit, zijn energie en zijn verticaliteit. Het klopt dat hij niet zoveel gewonnen heeft, maar overal waar hij kwam heeft hij wel zijn stempel gedrukt."

   

  "In Europa zijn er nu 3 Argentijnse coaches: Simeone, Bielsa en ik. Dat is straf. Bielsa en ik zijn kampioen geworden en Simeone kan misschien nog de Champions League winnen."

  Extra Time ging de beker ophalen bij Mbokani: "Verantwoordelijke jongen"

  Leko: "Geen felicitaties gekregen van Bölöni"

  Bekijk de volledige aflevering van Extra Time: