VIDEO: De jackpot van de Premier League komt op de rekening van Fulham

  Joe Bryan was de man van de match met twee doelpunten in de verlengingen.

  Na een jaartje afwezigheid neemt Fulham zijn plaats op het hoogste Engelse niveau weer in. In de promotiefinale van het Championship klopte Fulham Brentford op Wembley. "De duurste voetbalmatch op aarde" eindigde na verlengingen op 1-2. Denis Odoi stond 110 minuten op het veld en promoveert dus naar de Premier League.

  Door de financiële belangen (lees: het Engelse tv-geld) was de spanning te snijden in een leeg Wembley en dat kwam het spelniveau geenszins ten goede.

   

  Fulham won wel op punten, maar na een logische 0-0 kwamen er verlengingen aan te pas. En daarin ontpopte Joe Bryan zich tot de held van Fulham, vorig seizoen nog degradant in de Premier League.

   

  De linksachter nam een vrijschop voor zijn rekening, een stilstaande fase die normaal nooit rechtstreeks op doel wordt afgevuurd.

   

  Bryan deed het toch en verraste vriend en vijand en vooral een anticiperende Brentford-doelman Raya: 0-1 na 105 minuten en na een geniale ingeving.

   

  Fulham stond met anderhalf been in de Premier League en gaf de promotie niet meer uit handen.

   

  Ex-Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic was vlak voor de verlengingen ingevallen (hij was niet volledig fit voor een basisplaats) en gaf de beslissende assist voor Bryan, die na 117 minuten met zijn rechter voor zijn tweede van de avond tekende.

   

  Ex-Zulte Waregem-speler Dalsgaard milderde vlak voor het laatste fluitsignaal nog, maar zijn 1-2 was slechts een doekje voor het bloeden.

   

  Denis Odoi werd na 110 minuten naar de kant gehaald, maar de verdediger keert met Fulham dus terug naar de Premier League.

   

  Naast Mitrovic telt Fulham met Neeskens Kebano en Anthony Knockaert nog enkele "oude bekenden" uit onze competitie.

  Bekijk de doelpunten:

  De Premier League bestaat volgend seizoen uit deze clubs: