13 stafleden en spelers van Ajax hebben antistoffen tegen coronavirus in hun bloed

  Bij Ajax heeft het coronavirus de voorbije weken en maanden flink uitgehaald.  90 personen - spelers, stafleden en medewerkers - werden getest en liefst 13 betrokkenen hebben antilichamen in hun bloed.

  In juni ondergingen de staf en het eerste en tweede elftal van Ajax een bloedtest in de voorbereiding op het nieuwe Nederlandse voetbalseizoen.

   

  "13 stafleden en spelers van de circa 90 geteste personen blijken antistoffen tegen Covid-19 in hun bloed te hebben", schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

   

  "Het klopt dat een aantal spelers en stafleden het coronavirus heeft gehad”, bevestigt hoofd communicatie Miel Brinkhuis, die vanwege de privacywetgeving niet op namen en aantallen ingaat.

   

  "Ik wil benadrukken dat er op dit moment niemand corona heeft en – behoudens André Onana, die lichte enkelklachten heeft – iedereen dinsdag op de training aanwezig was."

   

  Over wanneer de betrokken personen het virus opgelopen hebben, is niets bekend. Geen enkel positief geval zou noemenswaardige klachten gehad hebben.

   

  In Nederland werd de competitie na de lockdown niet meer hervat en ook het trainingscentrum van Ajax bleef wekenlang gesloten.