Westerlo wil naar 1A en dagvaardt de Pro League en voetbalbond

  Het laatste woord over de samenstelling van 1A is dan toch nog niet gezegd. Waasland-Beveren, OH Leuven en Beerschot konden hun plaatsje in de hoogste klasse van het voetbal al afdwingen en nu wil ook Westerlo erbij. De club dagvaardt hiervoor de Pro League en de KBVB in een kortgeding.

  Westerlo eindigde afgelopen seizoen als eerste in 1B, maar het won geen enkele periode en mocht dus niet deelnemen aan de promotiefinale.

   

  Toen de Pro League vrijdag besliste om volgend seizoen met 18 te spelen, kregen OH Leuven én Beerschot een vrijgeleide naar 1A. Maar daar is Westerlo het dus niet mee eens.

   

  De Kemphanen vinden dat ze minstens evenveel recht hebben op 1A als de verliezer van de promotiefinale (OHL), aangezien er nergens in de statuten staat dat die recht zou hebben op promotie mocht er een 2e club naar 1A stijgen.

   

  "Westerlo heeft geen andere keuze dan de KBVB en de Pro League te dagvaarden. Westerlo zal de kortgedingrechter vragen om te worden toegevoegd aan 1A, minstens het begin van de competitie op te schorten én de huidige kalender te bevriezen."

   

  "Dit alles in afwachting van een nieuwe, rechtmatige beslissing ofwel van een procedure ten gronde", schrijft de club, die er ook nog aan toevoegt "open te staan voor bemiddeling met de Pro League".