Rapencross in Lokeren, de opener van het veldritseizoen, afgelast

  Het veldritseizoen zal dan toch niet van start gaan op 26 september in Lokeren. Burgemeester Filip Anthuenis heeft de wedstrijd verboden. Ook het BK voor eliterenners zonder contract en beloften mag niet in Lokeren plaatsvinden.

  Lokeren wordt zwaar getroffen door de 2e golf van het coronavirus en daarom besliste de stad al om alle evenementen in augustus af te gelasten. Nu heeft het schepencollege in één beweging ook de Rapencross verboden.

   

  Die wedstrijd had op 26 september de start van het sowieso al hertekende veldritseizoen moeten worden. "De cijfers tonen duidelijk aan dat we de situatie serieus moeten nemen", zegt burgemeester Filip Anthuenis. "Daarom geef ik een negatief advies voor de Rapencross."

   

  "Ook het BK voor eliterenners zonder contract en beloften valt onder deze noemer en zal dus ook niet in Lokeren kunnen plaatsvinden in september."

   

  "We hebben deze beslissing nu al genomen, zodat de organisatoren geen onnodige kosten moeten maken, om dan enkele dagen voor de start te horen dat het evenement niet kan doorgaan. Wij nemen deze beslissingen met pijn in het hart, maar het kan niet anders."

  Organisatie hoopt nog op Rapencross op latere datum

  De organisatoren hopen dat de coronacrisis zo snel mogelijk gaat liggen en dat er later op het seizoen toch nog plaats is voor een Rapencross.

   

  "Dit doet natuurlijk veel pijn, maar we weten allemaal dat er nu wel andere dingen primeren dan een Rapencross", zegt organisator Bram De Brauwer.

   

  "Niemand kan voorspellen welke kant het uitgaat met het coronavirus. Maar als we een nieuwe datum kunnen vinden voor de Rapencross dan zeer graag. Ook wat betreft het Belgisch kampioenschap voor eliterenners zonder contract en beloften willen wij met de mensen van de Belgische wielerbond aan tafel gaan zitten om een nieuwe datum uit te dokteren."