Pirelli zoekt oorzaak voor lekke banden: "Slijtage? Dat denken we niet"

  Lewis Hamilton haalde de finish op 3 wielen en won toch nog de race in eigen land.

  Bandenleverancier Pirelli zoekt naar de oorzaak van de lekke banden die de slotfase van de Grote Prijs van Groot-Brittannië een onverwachte wending gaven. Mogelijk speelde niet alleen slijtage een rol, maar ook rommel die op het circuit van Silverstone lag.

  Achtereenvolgens Valtteri Bottas (Mercedes), Carlos Sainz (McLaren) en Lewis Hamilton (Mercedes) kregen in de laatste ronden een klapband.

   

  Bottas viel weg van de tweede plaats, die Max Verstappen vervolgens gretig inpikte. De Nederlander ging in de laatste ronde nog vol op jacht naar Hamilton, die op drie wielen nog net als eerste de finishvlag passeerde.

   

  "Het ligt voor de hand om te denken dat de banden versleten waren, want dat zou niet vreemd zijn nadat de coureurs meer dan 38 ronden hadden gereden op dezelfde band. Toch zeg ik niet dat dit de oorzaak is", zei Pirelli-baas Mario Isola op de website van de Formule 1.

   

  "Het kan ook zijn dat rommel op het circuit een rol heeft gespeeld. Er lagen bijvoorbeeld nog brokstukken van de kapotte voorvleugel van de auto van Kimi Räikkönen op de baan. We willen dat onderzoeken."