Koen Casteels mist ploegmaat Mbabu door coronavirus in Europa League

Mbabu zal tijdens de achtste finales van de Europa League niet achter de bal kunnen aanhollen.

Kevin Mbabu reist met zijn ploeg Wolfsburg niet mee naar Kiev. De verdediger testte eind juli positief op Covid-19 en speelt dus niet tegen Sjachtjar Donjetsk in de achtste finales van de Europa League. 

Op 25 juli werd al gecommuniceerd dat Mbabu positief had getest en thuis in quarantaine zat. Hij zou toen, volgens Wolfsburg, ook geen symptonen vertoond hebben. Als de Zwitserse rechtsachter negatief test bij de tests van gisteren en vandaag, dan mag hij wel weer naar buiten. 

 

"Mbabu zal sowieso niet meereizen naar de Oekraïense hoofdstad", zegt Oliver Glasner, coach van de Duitse voetbalploeg. "Hij trainde ook niet samen met het team voor de match van woensdag."

 

Dit seizoen speelde Kevin Mbabu in de Bundesliga 20 wedstrijden voor het Wolfsburg van Rode Duivel Koen Casteels. Na de herstart in mei stond hij tijdens alle negen nog af te werken competitiematchen de volle 90 minuten op het veld. 

Na een onderbreking van vijf maanden, start de Europa League woensdag opnieuw. De deelnemende ploegen spelen hun terugmatch zoals gepland. Met als uitzondering Inter-Getafe en Sevilla-Roma. Zij spelen allebei één match in Duitsland die de originele heen-en terugmatch vervangt. Vanaf de kwartfinales zullen ook alle partijen daar afgewerkt worden.