Greg Van Avermaet koerst vandaag al opnieuw: "Maar had soort zonneslag na Strade Bianche"

  De Strade Bianche zit misschien nog in het lichaam van Greg Van Avermaet.

  Door de coronabreak hebben de renners maanden niet kunnen koersen en dus volgen de wedstrijden elkaar zeer snel op. Greg Van Avermaet is vandaag een van de deelnemers aan de Gran Trittico Lombardo. "Dit parcours ligt me, maar misschien ben ik nog niet hersteld van de Strade Bianche."

  Greg Van Avermaet finishte zaterdag als 8e in de Strade Bianche, maar voelde zich na de wedstrijd niet al te best. Dat vertelde de 35-jarige Oost-Vlaming van het CCC Team vanochtend voor de start van de volgende Italiaanse koers.

   

  "Ik heb me zaterdag na de koers heel slecht gevoeld. Ik heb na afloop ook niet goed geslapen. Een soort zonneslag. Het was door de hitte een zware wedstrijd. Daar moest ik toch even van herstellen. Gisteren nam ik een rustdag. Misschien ben ik vandaag nog niet hersteld van de Strade. Gelukkig is het nu niet zo warm."

   

  De Gran Trittico Lombardo is een (noodgedwongen) samenvoeging van drie traditionele najaarsklassiekers die door de coronacrisis niet kunnen doorgaan: de Tre Valli Varesine, Coppa Bernocchi en Coppa Agostoni. De heuvelachtige finale in Varese moet Van Avermaet liggen.

   

  "Het is een mooie wedstrijd met een mooie finale, zoals je die in Italië altijd hebt. Het parcours ligt me, maar het is afwachten hoe ik ben gerecupereerd van zaterdag. Ik vat vandaag vooral aan als een goeie training, maar hoop er wel bij te zijn als er iets gebeurt. Kijken hoe de benen aanvoelen."

   

  Komende zaterdag staat met Milaan-Sanremo het eerste monument van dit vreemde seizoen op de agenda. In de aanloop naar de klassieker past Van Avermaet woensdag normaal gezien voor Milaan-Turijn, een sprinterswedstrijd.

   

  "Dat parcours ligt me niet echt. Ik zet alles op zaterdag. We gaan Sanremo verkennen, want het parcours is veranderd."

  De weersomstandigheden zijn vandaag anders: