Gorka Izagirre wint regenslag in Lombardije, Van Avermaet is 3e

  Gorka Izagirre reed in de slotronde weg uit een groep met Van Avermaet.

  Astana heeft een 1-2 behaald in de Gran Trittico Lombardo, een nieuwe eendagskoers in Noord-Italië die 3 ex-eendagskoersen bundelt. In een uitgeregende eerste editie sprong Gorka Izagirre weg uit een groep met de Belgen Vervaeke, Hermans en Van Avermaet. Die laatste sprintte nog naar de 3e plaats, net na Alex Aranburu, ploegmaat van Izagirre.

  De Gran Trittico Lombardo is een samensmelting van de Coppa Agostoni, de Coppa Bernocchi en de Tre Valli Varesine. In en rond Varese. De versmachtende temperaturen van de Strade hadden plaats gemaakt voor forse regen. Die schrok Quinten Hermans niet af.

   

  Samen met 5 trawanten trok hij op avontuur. Die actie zorgde ervoor dat hij tot de laatste ronde kon overleven, toen een groep met onder meer Kwiatkowski, Nibali en Van Avermaet hen op de nek viel.

   

  Izagirre durfde de meeste risico's te nemen in de glibberige afdaling en de Spanjaard bouwde zijn voorsprong uit in het glooiende vervolg. Van Avermaet deed nog zijn uiterste best om de sprint om de 2e plaats te winnen, maar Alex Aranburu maakte de triomf voor Astana compleet.

  Uitslag Gran Trittico Lombardo (1.Pro)

  1. Gorka Izagirre (Spa) - 199 km in 4u41'02"
  2. Alex Aranburu (Spa) op 27"
  3. Greg Van Avermaet - zelfde tijd

  4. Michal Kwiatkowski (Pol)
  5. Vincenzo Nibali (Ita)
  6. Jan Polanc (Svn)
  7. Nicola Bagioli (Ita)
  8. Louis Vervaeke - 28"
  9. Alessandro De Marchi (Ita) - 30"
  10. Jhonatan Narvaez (Ecu) - 1'01"

  11. Gianni Vermeersch - 1'16"
  17. Jan Bakelants - z.t.
  24. Senne Leysen
  27. Floris De Tier
  34. Quinten Hermans 2'02"