Froome knecht voor Bernal: "Er kan nog veel veranderen voor Tour"

  Chris Froome leidt de groep der favorieten voor Sivakov en Bernal.

  Egan Bernal greep vandaag de macht in de Route d'Occitanie, met dank aan "helper" Chris Froome. De viervoudige Tourwinnaar nam plaats in het treintje voor de Colombiaan en eindigde op meer dan 5 minuten. 

  Team Ineos trekt met de drietand Egan Bernal, Geraint Thomas en Chris Froome naar de Tour de France dit jaar. De rolverdeling ligt nog niet vast, maar er wordt daarover druk gespeculeerd.

   

  In de bergrit in de Route d'Occitanie was de rolverdeling duidelijk: Froome cijferde zich weg voor Bernal. Hij nam kopwerk voor zijn rekening op de slotklim en eindigde als 34e op meer dan 5 minuten van zijn ploegmaat.

   

  Maar zal Froome ook in de Tour die helpersrol opnemen? "Ik bekijk het week per week en wil nu blijven verbeteren", zei de viervoudige Tour-winnaar. "De Tour is pas over bijna een maand, er kan nog veel veranderen."

   

  Of Froome onder de indruk was van de prestatie van Bernal, wou een journalist weten. Maar daar ging Froome niet op in. "Ik ben onder de indruk van de hele ploeg. Die was fantastisch."

  Chris Froome trekt door als helper voor Egan Bernal.

  "Speciale rit om Nicolas Portal te herdenken"

  Froome zat na de derde rit in de Tour d'Occitanie ook met zijn gedachten bij Nicolas Portal, de Franse ploegleider van Ineos die in maart onverwacht overleed. "Dit was een speciale rit om hem te herdenken. Ik heb zoveel herinneringen aan hem in deze streek."

   

  "Ik heb uren en uren met hem gesleten tijdens verkenningen op deze wegen. Heel speciaal dat we dan 1e en 2e kunnen worden. En ik ben heel blij dat ik daaraan heb kunnen meehelpen. We hebben met de ploeg gecontroleerd van start tot finish."