Dit is de verdeling van de Europese tickets na de bekerwinst van Antwerp

  Groot feest bij Antwerp FC.

  Nu Antwerp de beker van België op zak gestoken heeft, weten we ook hoe alle Europese tickets in ons land verdeeld worden. Antwerp mag dankzij zijn overwinning meteen naar de groepsfase van de Europa League.

  Door de bekertriomf van Antwerp mag stamnummer 1 volgend seizoen voor het eerst in zijn bestaan naar de poulefase van de Europa League, ten koste van Charleroi dat als 3e eindigde in de competitie en naar de 3e voorronde verwezen wordt.

  Europese tickets Belgische clubs    
  Champions League Club Brugge groepsfase
    AA Gent 3e voorronde
  Europa League Antwerp groepsfase
    Charleroi 3e voorronde
    Standard 2e voorronde

  Data Champions en Europa League

  In de Champions League is de 1e voorronde op 18 en 19 augustus. De 3e voorronde, met AA Gent, is op 15 en 16 september. Van 22 tot 30 september vinden de play-offs plaats. Wie die overleeft, mag naar de groepsfase. De groepfase, al zeker met Club Brugge, gaat van start op 20 en 21 oktober.

   

  In de Europa League vindt de 1e voorronde plaats op 27 augustus. De 2e voorronde (met Standard) is op 17 september, de 3e (met Charleroi) op 24 september. Op 1 oktober zijn de play-offs die recht geven op een ticket voor de groepsfase, die van start gaat op 22 oktober.