5-daagse rittenkoers in Vlaams-Brabant start woensdag: "Fans, kom niet kijken, aub"

  Er wordt komende week gekoerst in Vlaams-Brabant.

  De organisatoren van de Ronde van Vlaams-Brabant hebben de goedkeuring van de 5 gemeenten waar de ritten plaatsvinden. De "light"-versie van deze rittenwedstrijd kan dus van start gaan, met enkele profploegen als Telenet-Baloise, Pauwels Sauzen-Bingoal en Alpecin-Fenix.

  De Ronde van Vlaams-Brabant gaat woensdag 5 augustus van start in Linden. Op zondag 9 augustus kennen we in Rillaar de opvolger van de Zwitser Johan Jacobs.   

   

  "We zijn de burgemeesters en de ordediensten van de gemeenten Linden, Nieuwrode, Bertem, Kumtich en Rillaar, die wij vanaf woensdag zullen aandoen, heel erkentelijk. Zonder hun goedkeuring was er geen Ronde van Vlaams-Brabant", zegt organisator Eddy Lissens.

   

  "We zijn alvast blij dat we mogen organiseren, al hadden we het liever op een heel andere manier gedaan. Deze editie zal ingaan als een zeer strikte "light"-versie. Dat wil zeggen geen VIP's, geen publiek aan start en finish en iedereen moet zich houden aan de voorschriften zoals die van kracht zijn."

   

  "Waar we anders smeken om publiek, vragen we nu aan de wielerfans om niet naar de etappes te komen kijken. Ik denk dat de renners zo lang mogelijk willen koersen en dat gaat enkel als iedereen zich strikt zal houden aan de wetten en reglementen."

  Met Sweeck, Iserbyt, Aerts en Jans

  Het deelnemersveld is gestoffeerd met enkele profploegen. "In de Ronde van Vlaams-Brabant start een mix van ploegen met beloften, eliterenners zonder contract en eliterenners met contract", zegt de organisator.

   

  "Bij die laatste horen onder anderen Laurens Sweeck en Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal), Toon Aerts en Jim Aernouts (Telenet-Baloise Lions) en Jonas Rickaert met Roy Jans (Alpecin-Fenix). We kijken alvast uit naar deze editie."

  Tweet van bondscoach Verbrugghe: