Ga naar de inhoud

Damiano Caruso soleert in Baskenland, Jasper Stuyven 5e

Damiano Caruso kan de sprint net ontlopen.

Een dag na de Ronde van Burgos heeft een deel van het peloton deelgenomen aan de Circuito de Getxo in Spanje. De Italiaan Damiano Caruso (Bahrein-McLaren) kwam solo over de streep. Jasper Stuyven werd 5e en eerste Belg.

8 vluchters onder wie Lionel Taminiaux (Bingoal-Wallonie Bruxelles) openden de wedstrijd in een regenachtig Baskenland. Ze mochten hun ding doen tot de teams Bahrein-McLaren en UAE Emirates in actie schoten. Een voor een moesten ze inpakken in de finale.

 

Bahrein-McLaren wilde de kaart Landa spelen, maar de Spaanse ronderenner viel net voor de slotklim: de steile Pike Bidea. Geen nood, ploegmaats Bilbao en Caruso trokken dan maar door en maakten deel uit van een nieuwe kopgroep.

 

De twee ontliepen een val in de afdaling en speelden het goed uit. Caruso demarreerde en werd net niet gegrepen door de sprinters.

 

Nizzolo moest genoegen nemen met de 2e plaats, Jasper Stuyven werd 5e en eerste Belg. Eliot Lietaer was de 2e op de 9e plaats. Remco Evenepoel, winnaar van de Ronde van Burgos, kwam niet aan de start.

uitslag Circuito de Getxo (Spa-1.1)
1. Damiano Caruso (Ita) 177 km in 4u11'09"
2. Giacomo Nizzolo (Ita) op 1"
3. Edu Prades (Spa)  
4. Jon Aberasturi (Spa) 3"
5. Jasper Stuyven  
6. Pello Bilbao (Spa)  
7. Charles Planet (Fra)  
8. Mauro Finetto (Ita) 7"
9. Eliot Lietaer  
10. Miguel Florez (Col)  
12. Laurens Huys 15"
18. Baptiste Planckaert 38"
26. Edward Theuns 51"
37. Arjen Livyns 1'32"
51. Ludovic Robeet 3'19"