Remco Evenepoel na 3e eindzege op een rij: "Piek moet nog komen"

  Remco Evenepoel was dit jaar de primus in San Juan (l), de Algarve (m) en Burgos (r).

  Elke wedstrijd die Remco Evenepoel dit seizoen rijdt, wint hij. Maar het beste moet nog komen, stelt het 20-jarige raspaard van Deceuninck-Quick Step na zijn eindzege in Spanje.

  Na de Ronde van San Juan en de Ronde van de Algarve voegde Remco Evenepoel gisteren ook de Ronde van Burgos aan zijn palmares toe. Enkel de kers op de taart in de slotrit ontbrak.

   

  "De slotklim vond ik zwaarder dan die van donderdag toen ik won", zegt Evenepoel. "Deze was kort en steil. Ik heb het liever wat langer, maar ik kon wel weer met de besten mee."

   

  Met zijn 3e eindzege in evenveel koersen kan Evenepoel alleen maar over een geslaagde seizoensstart spreken.

   

  "Alweer een perfecte week in een perfect seizoen en nu zet ik koers naar de Ronde van Polen (5 tot 9 augustus, red). Ook die wedstrijd bekijk ik als voorbereiding, maar een zege laat ik natuurlijk nooit liggen."

   

  "Het is goed nieuws dat ik nu al zo goed ben, maar mijn piek moet nog komen", belooft de kopman van Deceuninck-Quick Step, die later dit jaar debuteert in een grote ronde. In oktober rijdt hij de Giro.

   

  "Het verbaast me altijd dat ik kan meegaan met de beste klimmers van de wereld. Ik ben heel blij dat ik nu in die positie zit. Ik werk er hard voor, want mijn grote droom is een groteronderenner worden. Ik denk dat ik op de goeie weg ben."

  Ook de Ronde van Polen bekijk ik als een voorbereiding, maar een zege laat ik natuurlijk nooit liggen.

  Remco Evenepoel

  de 7 zeges van Remco Evenepoel in 2020
    Ronde van San Juan (Arg)
  1. tijdrit
  2. klassement
    Ronde van Algarve (Por)
  3. rit 2
  4. tijdrit
  5. klassement
    Ronde van Burgos (Spa)
  6. rit 3
  7. klassement

  Remco Evenepoel in San Juan (l), in de Algarve (m) en in Burgos (r).

  VIDEO: Evenepoel eindwinnaar in Ronde van Burgos