Kalender JPL is hertekend: Club Brugge opent nieuw seizoen tegen Charleroi

  De Pro League heeft na wat puzzelwerk een speelkalender met 18 ploegen in elkaar geknutseld. Landskampioen Club Brugge leidt volgend weekend de openingsdans tegen Charleroi. Nieuwkomers OHL en Beerschot sluiten de eerste speeldag af tegen Eupen en KV Oostende.

  Waasland-Beveren, OH Leuven en Beerschot weten nog maar sinds de Algemene Vergadering van gisteren dat ze volgend seizoen in de hoogste klasse uitkomen, maar hebben minder lang moeten wachten om hun eerste tegenstander te kennen.

   

  De Pro League stelde de competitiestart niet uit en begon meteen met het hertekenen van de speelkalender naar 18 ploegen. Aan de openingsmatchen werd niet geraakt: Club Brugge ontvangt zaterdag 8 augustus Charleroi, Standard neemt het op tegen Cercle Brugge.

   

  Opvallend: Antwerp en KV Mechelen openen de competitie in eigen stadion, ondanks het verbod op sportwedstrijden in de provincie Antwerpen door de coronamaatregelen.

   

  "De bijzonder ingewikkelde puzzel die de opmaak van de kalender is, maakte het huidige speelschema de enige optie", klinkt het bij de Pro League. "Het spreekt voor zich dat de speelmomenten van deze wedstrijden onder voorbehoud zijn van covid-19-maatregelen."

  Wachten op eerste toppers

  Ook op de tweede speeldag staan er nog geen toppers op het programma. Club Brugge maakt de verre verplaatsing naar Eupen, AA Gent ontvangt Kortrijk en Anderlecht kijkt STVV in de ogen.

   

  Aan de overige speeldagen heeft de Pro League nog wat sleutelwerk. Op woensdag 5 augustus worden de tijdstippen van volgende wedstrijden bekendgemaakt.

   

  Maar voetballiefhebbers kunnen wel al reikhalzend uitkijken naar de 23e en 28e speeldag. In het weekend van 29-31 januari staan met Club Brugge-Standard en Anderlecht-AA Gent enkele mooie toppers op de affiche. Met Standard-Anderlecht en AA Gent-Club Brugge valt er in het weekend van 26-28 februari ook heel wat te smullen.