Hamilton legt tegenstand ook in kwalificaties Silverstone het zwijgen op

  Lewis Hamilton is over 1 rondje 1 seconde sneller dan Max Verstappen.

  Lewis Hamilton (Mercedes) heeft zijn 91ste polepositie uit zijn carrière veroverd: voor de zevende keer start de wereldkampioen op de eerste plek op het circuit van Silverstone. Ploegmaat Valtteri Bottas zette de dominantie van Mercedes nog wat meer in de verf. Max Verstappen (3e) en Charles Leclerc (4e) volgden al op een seconde.

  Vorig jaar troefde Valtteri Bottas zijn ploegmaat nog af voor de ogen van zijn eigen achterban, maar Lewis Hamilton liet zich nu niet opzij zetten in Groot-Brittannië. Voor de zevende keer start hij op de polepositie in zijn jacht op een zevende zege op Silverstone.

   

  Max Verstappen (Red Bull) moet morgen vanaf de derde plek de hete adem in de nek van de Zilverpijlen zijn. Charles Leclerc bewees dan weer dat Ferrari misschien een rol kan spelen in Groot-Brittannië.

   

  Nico Hülkenberg, die invalt voor Racing Point na de coronabesmetting van Sergio Perez, haalde Q3 niet. Lance Stroll kon zijn "roze Mercedes" wel op de 6e plek parkeren.