"De Gooikse Pijl gaat alleen door als er VIP's worden toegelaten"

  Pascal Ackermann won vorig jaar de Gooikse Pijl.

  De organisatoren van de Gooikse Pijl (1.1) op 20 september zullen hun wedstrijd alleen laten doorgaan als er VIP's mogen komen. 

  "Elke dag bekijken we de situatie. Kunnen we organiseren of niet? Wij gaan ervan uit van wel. Maar alles staat of valt met ons VIP-gebeuren", zegt organisator Danny Schets.

   

  "Wij hebben nu eenmaal sponsors nodig om de zaak financieel rond te krijgen. Die mensen willen iets in return. Staat er een verbod op onze catering, dan is het simpel en komt er dit jaar geen editie van de Gooikse Pijl."

   

  "We hebben ondertussen een regeling uitgedokterd. Zo hebben we twee grote zalen waar we de VIP's in onder kunnen brengen. En we gaan met twee shifts werken. Meer dan 100 personen zullen er nooit in de twee zalen zitten."

   

  "Is er op dat moment een verbod om met zoveel mensen samen te zitten om te eten, dan trekken we er een streep door."

  Al 4 WorldTour-teams

  Het parcours is alvast uitgedokterd en de deelnemerslijst is bijna klaar.


  Schets: "We hebben een contract met Deceuninck-Quick Step, Lotto Soudal, Israel Start-Up Nation en Team Jumbo-Visma. Dat zijn toch al vier WorldTeams die aan de start zullen verschijnen in Gooik."


  "Daarnaast zijn er een pak ProTeams zoals Circus-Wanty Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise, Alpecin-Fenix, Riwal Readynez en Nippo Delko Provence die hebben ingeschreven."


  "Ons parcours is gebleven zoals het was. Wat goed is, moet je niet veranderen. We rijden op 20 september opnieuw rondjes met start en finish op de Strijlandstraat in Gooik. Als het de goede richting opgaat natuurlijk met het coronavirus."


  Vorig jaar ging de eindzege in de Gooikse Pijl naar Pascal Ackermann. De Duitser haalde na een massasprint voor de Italiaan Alberto Dainese en Timothy Dupont.