Volleybalcompetitie wordt uitgesteld tot ten vroegste begin oktober

  De volleybalcompetitie wordt uitgesteld tot ten vroegste het weekend van 3 en 4 oktober. Ook de bekercompetities zullen niet van start gaan in september en worden eveneens uitgesteld. 

  Tijdens een uitzonderlijke Raad van Bestuur heeft Volley Vlaanderen beslist, in samenspraak met Volley Belgium en FVWB (Fédération Volley Wallonie-Bruxelles) om een verbod uit te vaardigen op alle oefenwedstrijden en voorbereidingstoernooien gedurende de volledige maand augustus voor zowel de jeugd- als seniorenniveaus", klinkt het in een officiële verklaring.

   

  "Om alle clubs én hun spelers en speelsters de mogelijkheid te bieden om een verantwoorde voorbereidingsperiode van minimaal 4 weken te voorzien, werd beslist om de competitiestart uit te stellen tot ten vroegste het weekend van 3 en 4 oktober. Ook de bekercompetities worden uitgesteld."

   

  Over de jeugdcompetitites laat Volley Vlaanderen weten ten laatste op 15 augustus een beslissing te nemen in verband met de herstart van de competitie.

   

  "Volley Vlaanderen benadrukt nog steeds het belang van veilig sporten en raadt alle leden en clubs aan om gedurende deze periode te focussen op beachvolleybal en sportbeoefening in de buitenlucht."