Amerikaanse tennisfederatie zet licht op groen voor US Open

  Vorig seizoen won Bianca Andreescu de US Open bij de vrouwen.

  Ondanks het hoge aantal coronabesmettingen in New York, zal US Open toch gespeeld kunnen worden. Dat bevestigde de Amerikaanse tennisfederatie vandaag, één maand voor de start van het grandslamtoernooi.

  De US Open staat eind augustus op de hertekende tenniskalender. Het toernooi kreeg vandaag groen licht van de Amerikaanse tennisfederatie en kan dus doorgaan vanaf 31 augustus, weliswaar zonder publiek in de tribunes.

   

  Ook het ATP- en WTA-toernooi van Cincinnati, dat 22 augustus begint, zal uitzonderljk in Flushing Meadows gespeeld worden.

   

  "We zijn ervan overtuigd dat de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen kan worden gegarandeerd", schreef USTA vrijdag in een bericht.

   

  Vorig seizoen won Rafael Nadal de US Open bij de mannen, bij de vrouwen ging de beker mee naar Canada, met Bianca Andreescu. Huidig nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty liet al weten niet te zullen deelnemen.