Sporza Dox: Waarom de Strade Bianche het 6e monument moet zijn

  De wielermonumenten lijken al eeuwen in steen gebeiteld te staan. Maar is het geen tijd dat er een nieuw lid tot die selecte club toetreedt? Wij breken in onze YouTube-reeks Sporza Dox een lans voor de Strade Bianche.

  Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije worden in het wielrennen de 5 monumenten genoemd, omdat ze zowel qua uitstraling als qua leeftijd een trapje boven de andere klassiekers staan.

   

  Maar moeten we dat lijstje niet stilaan herzien? Zijn er geen kandidaten voor de titel van 6e monument? Wij nomineren alvast de Strade Bianche, de koers over de witte grindwegen in Toscane die op korte tijd een bijna mythische status heeft verworven.

   

  In deze aflevering van Sporza Dox onderzoeken we waar de term monument vandaan komt en leggen we uit waarom wij vinden dat de Strade Bianche het 6e wielermonument moet worden.

  Bekijk de aflevering van Sporza Dox