Ga naar de inhoud

Van KFC Ezaart Sport naar de A-ploeg van Juventus: wie is Daouda Peeters?

Daouda Peeters speelde dit seizoen al 16 matchen voor de U23 van Juventus.

In een match die er niet meer toe deed verloor kampioen Juventus gisteren met 2-0 van Cagliari, maar voor één man was het wellicht een avond om niet snel te vergeten. Daouda Peeters mocht als eerste Belg ooit aantreden voor de Italiaanse topclub. Wie is de 21-jarige middenvelder precies?

Daouda Peeters (21) in een notendop:

  • Zag op 26 januari 1999 het levenslicht in Port Kamsar in Guinee.
 
  • Kwam op jonge leeftijd naar België.

 

  • Speelt het liefst als verdedigende middenvelder.

 

  • Is Belgisch jeugdinternational en ex-reserve van Club Brugge.

 

  • Werd gisteren de eerste Belg die minuten maakt voor Juventus.

Van Mol-Ezaart via Brugge naar Turijn

Als getogen Mollenaar begon Peeters zijn voetbalcarrière in de jeugdreeksen van onder meer Ezaart Mol, Dessel Sport en Lierse.

 

In 2015 klopte de eerste Belgische topclub op de deur: Club Brugge. Daar mocht hij meespelen met de reserven. Een carrière in de Jupiler Pro League zat er niet meteen in toen Italiaanse club Sampdoria hem transfervrij wegkaapte in 2018. 

 

Amper zes maanden later nam recordkampioen Juventus de jonge Belg over. Bij de U23 mocht hij al meermaals zijn kans wagen. In de Serie C, waarin de belofteploeg van Juve uitkomt, speelde hij al zestien matchen mee.

 

Volgens Peeters wordt de Serie C, de Italiaanse derde klasse, zwaar onderschat. "Ik weet dat vele buitenstaanders dat geen hoog niveau vinden. We komen daar echt sterke teams tegen, met een onbekende naam, maar speel er maar eens tegen."

 

Peeters mocht ook al een paar keer mee trainen met de grote jongens en flirtte dus al met de A-kern. In februari stond hij een eerste keer op het wedstrijdblad in de competitiematch tegen SPAL.

 

Bovendien bevestigde Juventus in juni zijn geloof in Peeters met  een contractverlenging tot 2024. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nog geen Pirlo

In een reportage van Eleven Sports beschrijft Peeters zichzelf als "een stofzuiger, een echte nummer zes."

 

"Technisch kan ik nog heel wat vooruitgang boeken. Mijn sterke punten zijn mijn gezonde agressiviteit, mijn spelinzicht en doorzettingsvermogen."


"Ik ben nog geen Pirlo, verre van zelfs, zeker wat de verdeling van het spel betreft moet ik nog grote stappen zetten."

 

"De allerbeste middenvelder vind ik Pjanic, die kan echt alles. Die kan verdedigen, aanvallen en goals maken."

 Mijn sterke punten zijn mijn gezonde agressiviteit, mijn spelinzicht en doorzettingsvermogen.

Daouda Peeters

"Cristiano Ronaldo? Een heel speciale verschijning"

Op 21-jarige leeftijd ligt Peeters al onder contract bij een van de grootste voetbalploegen ter wereld. En daar heeft hij zeker geen spijt van.

 

"In het begin was het zeker niet gemakkelijk, maar in het leven moet je soms risico's nemen", vertelde Peeters aan regionale zender RTV. 

 

Trainen met de grootste voetbalsterren ter wereld is hij al stilaan gewoon. "Ik denk dat je daar nuchter onder moet blijven. Het zijn allemaal wereldsterren, maar ook allemaal ploegmaten. Het loopt heel goed. Ik voel me steeds beter in de groep."

 

"Ik kom het best met Matthijs de Ligt overeen, omdat we natuurlijk Nederlands kunnen praten, maar ook omdat we mekaar kennen van de matchen tegen Jong Oranje."

 

"Daarnaast heb ik een goeie band met Chiellini en Bonucci, collega-verdedigers, die mij voortdurend tips geven over wat ik in welke situatie moet doen. Ze begeleiden me zeer goed."

 

En hoe voelt het om naast superster Cristiano Ronaldo te trainen? "Die vraag krijg ik regelmatig. In het begin was het fascinerend, een heel speciale verschijning. Als jonge speler is het onwaarschijnlijk om met zo iemand te kunnen trainen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.