Saoedisch investeringsfonds ziet af van overname Newcastle United

  De Saoedische overname kwam de voorbije weken onder grote druk te staan in Engeland.

  Newcastle United komt dan toch niet in Saoedische handen. Een consortium onder leiding van het Saoedische staatsinvesteringsfonds zou 80% van de aandelen van de Engelse voetbalclub overkopen, maar ziet nu af van de overname.

  Het Saoedische fonds had voor de aandelen ruim 330 miljoen euro vrijgemaakt, maar de overname van Newcastle United kwam de voorbije weken onder druk te staan na kritiek van mensenrechtenorganisaties.

   

  Ook TV-kanaal BeIN Sport, uit het nabijgelegen maar niet zo bevriende Qatar, bekritiseerde het Saoedische investeringsfonds voor het misbruik van TV-beelden, waarvan BeIN Sport de recht in handen heeft.

   

  De Britse voetbalautoriteiten onderzochten al wekenlang de overname. Groen licht bleef echter uit.