Ronnie O'Sullivan begint WK snooker "als een rat in een lab"

  Ronnie O'Sullivan vorige maand: met snor en bakkebaarden.

  Morgen gaat in Engeland het WK snooker van start met hier en daar wat toeschouwers in de zaal. En dat is niet naar de zin van 5-voudig wereldkampioen Ronnie O'Sullivan (44).

  Het WK snooker wordt het eerste indoorevenement in Engeland mét publiek tijdens deze coronacrisis. In het Crucible Theatre in Sheffield zullen zo'n 300 toeschouwers de wedstrijden kunnen volgen.

   

  De Engelse speler Anthony Hamilton (49) - ook bekend als The Sheriff of Pottingham - vindt het daar te vroeg voor. Als astmalijder voelt hij er zich niet goed bij.

   

  Ronnie O'Sullivan begrijpt Hamilton. "Als je gezondheid je lief is, begrijp ik dat je niet ineens een kamer vol mensen binnenloopt na 4 maanden afstand te hebben gehouden. Ze behandelen ons als ratten in een laboratorium. Ze moeten ergens beginnen, dus begin dan maar met snookerspelers", sneert de topspeler bij de BBC.

   

  "We lopen allemaal een risico en persoonlijk denk ik dat het het risico niet waard is. Ik heb de mogelijkheid niet mee te doen, maar heb toch besloten het wel te doen."

   

  O'Sullivan treedt zondag in de eerste ronde aan tegen de Thai Thepchaiya Un-Nooh.

   

  Belgische spelers zal je de komende weken niet in actie zien in de Crucible. Luca Brecel verloor nipt in de voorlaatste voorronde. De jonge snaak Ben Mertens (15) haalde de 2e kwalificatieronde.

  Als je wekenlang afstand probeert te bewaren, voelt dit raar aan.

  Ronnie O'Sullivan