Pro League bevestigt: "Voetbalfinales gaan dit weekend zeker door"

  Beerschot en OH Leuven spelen zondag deel twee van de promotiefinale op Den Dreef.

  De finale van de Beker van België tussen Club Brugge en Antwerp en de promotiefinale tussen Beerschot en OHL worden dit weekend zeker gespeeld. Dat bevestigt de Pro League.

  "Tevreden en opgelucht"

  "De Pro League kreeg na intensief overleg van Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem met de betrokken burgemeesters van Brussel, Antwerpen, Brugge en Leuven de bevestiging dat de finales van dit weekend kunnen plaatsvinden", laat de Pro League weten.

   

  "Zowel de finale van de Croky Cup op zaterdag als de finale van de Proximus League op zondag kunnen zoals voorzien gespeeld worden op de geplande momenten."

   

  "We zijn heel tevreden en opgelucht dat deze bijzonder langverwachte wedstrijden toch kunnen afgewerkt worden. We willen graag de respectievelijke overheden bedanken."

   

  Zaterdagavond spelen Club Brugge en Antwerp de bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion om 20.30u. Zondag is het de beurt aan Beerschot en OH Leuven in deel twee van de promotiefinale op Den Dreef. Die wedstrijd wordt afgetrapt om 19.00u.

  We zijn heel tevreden en opgelucht dat deze bijzonder langverwachte wedstrijden toch kunnen afgewerkt worden. We willen graag de respectievelijke overheden bedanken.

  "Kom absoluut niet samen"

  De Pro League doet ook nog een oproep aan de supporters van de vier ploegen die in actie komen om "absoluut niet samen te komen" om naar de wedstrijden te kijken. "Bekijk de wedstrijden in de meest veilige omstandigheden", klinkt het.

   

  "We begrijpen dat de honger groot is bij de voetbalfans, maar laat ons samen deze kans grijpen om aan te tonen dat het voetbal klaar is om aan het seizoen te beginnen en dat we op onze fans kunnen rekenen in de moeilijkste omstandigheden."

  Bekijk de wedstrijden in de meest veilige omstandigheden. We begrijpen dat de honger groot is.