Licht hertekende Giro voorgesteld, met 1 aankomst bergop extra

  De klimmers mogen in hun handen wrijven, want de Ronde van Italië in oktober zal één bergrit extra tellen in vergelijking met het oorspronkelijke parcours. In de 9e etappe is er een passage door de Abruzzen, met finish in Roccaraso.

  De Giro gaat dit jaar uitzonderlijk van 3 tot 25 oktober door. Eerder was al bekendgemaakt dat de start van de Ronde van Italië door het coronavirus verhuist van Hongarije naar Sicilië, waar de rittenkoers vier dagen blijft hangen.

   

  De eerste helft van het parcours is licht gewijzigd. In de zesde etappe krijgen de spurters een extra kans in Matera. Iets later, in de negende etappe, krijgen de klimmers een bijkomende kans om zich te bewijzen met de beklimming naar Roccaraso, in de Abruzzen. Die negende rit telt meer dan 4.000 hoogtemeters.

   

  De start van de tiende rit verhuist naar Lanciano, voor het overige verandert er niets aan het parcours dat eerder al uit de doeken werd gedaan. Vorig jaar kroonde Richard Carapaz zich tot eindwinnaar. De Ecuadoriaan haalde het van Vincenzo Nibali en Primoz Roglic. Dit jaar maakt Remco Evenepoel er zijn debuut in een grote ronde.

  Het parcours van de Giro vanaf rit 5