Nummer 1 in het vrouwentennis past voor US Open uit corona-angst

  Ashleigh Barty is de winnares van Roland Garros in 2019.

  Door de coronasituatie in de Verenigde Staten twijfelen veel toptennissers om af te zakken naar New York voor de US Open. De nummer 1 van de wereld in het vrouwentennis Ashleigh Barty (24) heeft de knoop nu doorgehakt: zij gaat niet. "Een moeilijke beslissing", zegt Barty.

  Een afzegger van formaat voor de US Open (die in principe op 31/8 van start gaat). De Australische nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty zal niet naar de VS gaan, omdat ze de reis tijdens deze coronapandemie niet ziet zitten.

   

  Ook de Western & Southern Open, het voorbereidingstoernooi op de US Open, laat Barty aan zich voorbij gaan.

   

  "Ik hou van beide toernooien, dus dit was een moeilijke beslissing. Maar er zijn nog altijd grote risico's door het coronavirus. Ik voel me er niet comfortabel bij om mezelf en mijn team in gevaar te brengen."

   

  De kans is dan ook niet onbestaand dat er nog toppers Barty zullen volgen. Zo worden er toch weer wat meer vraagtekens geplaatst achter de US Open.

  Er zijn nog altijd grote risico's door het coronavirus.

  Ashleigh Barty