Wuyts & Schotte zoeken het niet te ver: hun tips voor uw wielermanager

  Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel moeten in je ploeg zitten.

  De Strade Bianche is niet alleen voor het profpeloton de eerste belangrijke afspraak, ook voor de deelnemers aan onze Sporza Wielermanager is het een terugkeer naar de oude liefde. Wie zal er in dit tweede deel van het seizoen veel punten sprokkelen? We vroegen het aan wielerjournalisten Michel Wuyts en Renaat Schotte.

  De 5 namen van Michel Wuyts

  • Wout van Aert
  • Mathieu van der Poel
  • Remco Evenepoel
  • Tadej Pogacar
  • Maximilian Schachmann

  "Ik heb niet te veel gedacht in functie van cijfers en winnen. Ik wil spelen op de jeugd. Je weet toch niet wat er uiteindelijk zal doorgaan en wat niet."

   

  "Bij Van Aert klinkt alles veelbelovend. Hij stopt niet weg dat hij goed is en hij heeft zelfvertrouwen. Bij Van der Poel is het wat moeilijker in te schatten, maar ik denk dat hij uitstekend begeleid wordt en opbouwt naar de klassiekers. Van Evenepoel verwachten we 10 atomiums, als hij er uiteindelijk 1 of 2 bouwt, ben ik al tevreden."

   

  "Ik zet ook Pogacar want die gaat overal scoren, dat is een beest. En ik kies ook Schachmann. Bora-Hansgrohe wordt onderschat. Die timmeren aan de weg met een jonge ploeg. Hij is al iets rijper en in klassiekers zoals Luik-Bastenaken-Luik mik ik op hem."

  De 5 namen van Renaat Schotte

  • Mathieu van der Poel
  • Greg Van Avermaet
  • Wout van Aert
  • Oliver Naesen
  • Remco Evenepoel

  "We spreken over eendagskoersen dus als ik niet naar mijn budget moet kijken dan kom je al snel bij de gebruikelijke namen: Van Avermaet, Van Aert en Van der Poel. En ik zet er ook Oliver Naesen bij. Dan ben ik wel heel Belgisch getint bezig."

   

  "Voor heuvelrenners is het moeilijker om te kiezen omdat er renners zijn die niet kunnen rijden omdat ze in een grote ronde zitten. Dus dan neem ik maar Evenepoel voor zijn optreden in Lombardije. Daar kan hij punten sprokkelen."