BBC-surfers verkiezen De Bruyne wel tot Speler van het Jaar, Liverpool-trio niet op de foto

  De Bruyne was dit seizoen betrokken bij 33 doelpunten van Manchester City.

  De bezoekers van de website van de Britse openbare omroep BBC hebben Kevin De Bruyne woensdag uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De Belg van Manchester City haalde het met een duidelijk verschil voor Jordan Henderson, de beste volgens de Britse schrijvende pers.

  Kevin De Bruyne kreeg maar liefst 45% van de stemmen. Hij bleef zo ruim het Liverpool-trio Henderson (27%), Mané (11%) en Van Dijk (9%) voor. Ook de BBC-experten verkozen De Bruyne met 9 stemmen tot Speler van het Jaar. Henderson, de beste volgens de schrijvende pers, kreeg 8 stemmen.

   

  De spelmaker van Manchester City was dit seizoen betrokken bij 33 doelpunten van zijn club. Hij scoorde zelf 13 keer en deelde 20 assists uit, goed voor een evenaring van het record van Thierry Henry.

   

  Bij de vrouwen werd Vivianne Miedema verkozen tot Beste Speelster. De Nederlandse aanvalster van Arsenal was topschutster van de competitie met 16 goals in 12 wedstrijden. Ze deelde ook het meeste assists uit, 8 stuks.