3 geweerde Colombianen van UAE testen negatief op corona

UAE Emirates is plots gedecimeerd in de Spaanse rittenkoers.

Het coronavirus blijft meefietsen in de Ronde van Burgos. UAE Emirates had na de eerste rit uit veiligheidsoverwegingen 3 pionnen uit koers gehaald. Nu blijken die 3 renners toch niet positief te zijn.

De Colombianen Sebastian Molano, Cristian Munoz en Camilo Ardila kregen een startverbod in de 2e etappe van de Ronde van Burgos, omdat ze zaterdag in contact waren gekomen met iemand die nadien positief testte op het coronavirus.

 

"We volgen het protocol van onze ploeg en de UCI. De renners werden geïsoleerd en zijn naar huis gestuurd. Daar zullen ze nog een test ondergaan."

 

Die test blijkt uiteindelijk negatief te zijn. Eerder hadden de 3 Colombianen al 2 andere negatieve tests afgelegd om te mogen starten.

 

UAE moest dus de 2e etappe aanvatten met slechts 4 renners, maar dat weerhield Fernando Gaviria er niet van om de overwinning weg te kapen.

 

Gisteren was er al een gelijkaardige zaak bij Israel Start-Up Nation. Die ploeg trok het rugnummer van 2 renners in omdat zij onlangs contact hadden gehad met een besmette ploegmaat. Ook die testen van het duo bleken uiteindelijk negatief.