Pro League onderzoekt of compensatie voor voetbalfans mogelijk is

  Echte supporters zullen we tot eind augustus niet zien op de tribunes.

  De Pro League bekijkt of ze een compensatie kunnen bieden aan de voetbalfans.  Dit komt er na de vraag van Belgian Supporters om de voetbalwedstrijden gratis te maken op televisie.

  Wedstrijden in 1A en 1B gaan tot eind augustus zonder publiek door. Dat werd gisteren beslist door de Jupiler Pro League naar aanleiding van de stijgende coronacijfers en nieuwe maatregelen. Die eenduidige regel was nodig, vonden ze bij de vereniging van profclubs. Ook raden ze fans aan om gewoon thuis naar de duels te kijken en niet samen te komen in groep. 

   

  Belgian Supporters, het overkoepelend orgaan van alle Belgische supportersverenigingen, kon zich vinden in die beslissing, maar vroeg wel om voetbalwedstrijden gratis te maken op televisie. Voorzitter Eddy Janssis haalde aan dat ook fans het minder breed hebben door de pandemie.

  Alle wedstrijden achter gesloten deuren gratis aanbieden, is wel een brug te ver.

  Jupiler Pro League

  De Pro League zoekt nu uit of er vormen van compensatie mogelijk zijn. "Alle wedstrijden achter gesloten deuren gratis aanbieden, is wel een brug te ver", klinkt het. "Daarmee zou het profvoetbal zijn verdienmodel (het mediacontract levert de profclubs jaarlijks ruim 100 miljoen euro op) ondergraven."


  Of er ook voor supporters die een club-abonnement aanschaften een compensatie komt, hangt volledig van de club zelf af. De Pro League schrijft daar geen richtlijnen over uit: "De clubs hebben de vrijheid om dat zelf te bepalen."