Ook Memorial Van Damme laat geen fans toe: "Geen enkel risico"

  Toeschouwers zijn niet welkom op de Heizel.

  De 44e editie van de Memorial Van Damme, op vrijdag 4 september, wordt een evenement zonder toeschouwers. "We willen als organisatie geen enkel risico nemen en duidelijkheid verschaffen", klinkt het.

  De organisatie van de Memorial Van Damme had enkele weken geleden nog de plannen uit de doeken gedaan om een beperkt aantal fans (er werd gemikt op 10.000 toeschouwers) toe te laten in het Koning Boudewijnstadion. Maar door de huidige evolutie van de coronacrisis worden die schetsen bevroren.

   

  "De Memorial mag dan wel net buiten de periode van de zopas verstrengde coronamaatregelen vallen, wij willen als organisatie geen enkel risico nemen en duidelijkheid verschaffen”, verduidelijkt meeting director Cédric Van Branteghem de beslissing.

   

  “De gezondheid en veiligheid van toeschouwers, medewerkers en deelnemers hebben absolute voorrang. Louter praktisch moeten we voor een evenement van deze omvang tijdig keuzes maken en ook duidelijkheid kunnen verschaffen aan wie al tickets gekocht heeft of op het punt stond dat te doen.” 

   

  "De stad Brussel steunt deze wijze beslissing van de AG Memorial Van Damme”, zegt Benoit Hellings, schepen van Sport in Brussel.

   

  “Het is voor onze stad belangrijk dat de gerenommeerde internationale meeting kan plaatsvinden, zelfs als de inwoners van onze stad en de andere atletiekliefhebbers in het land de actie voor een keer alleen via het scherm kunnen volgen. De stad Brussel heeft ook de intentie zijn maximale steun te verlenen aan de organisatie voor deze bijzondere editie.”

   

  Ook Brussels minister Sven Gatz steunt de beslissing om de Memorial zonder publiek te laten plaatsvinden: “Het getuigt in deze onzekere tijden van grote verantwoordelijkheidszin om tijdig te beslissen de atletiekmeeting zonder toeschouwers plaats te laten vinden."

   

  "De live uitzending op televisie zal ongetwijfeld massale belangstelling kennen dankzij het hoogst interessante wedstrijdprogramma en de medewerking van ’s werelds beste atleten. Ik zal erbij zijn, vanuit mijn luie zetel!”

   

  Tickets voor dit jaar blijven gewoon geldig voor de editie 2021, die op vrijdag 3 september zal plaatsvinden, geeft de organisatie nog mee.

   

  De AG Memorial Van Damme zal integraal live te bekijken zijn bij Sporza. Lees hier meer over het wedstrijdprogramma.