Teunissen mist herstart wielerseizoen door knieblessure

  Teunissen (r.) mist herstart wielerkalender, Van Aert is kopman tijdens Strade Bianche.

  Mike Teunissen zal er zaterdag niet bijzijn als helper van Wout Van Aert in de Strade Bianche. Tijdens een trainingsrit raakte hij geblesseerd aan zijn knie. De Nederlander hoopt er na Milaan-Sanremo terug te staan.  

  Zowel de Strade Bianche (1 augustus), Milaan-Turijn (5 augustus) als Milaan-Sanremo (8 augustus) komen te vroeg voor Nederlander Mike Teunissen.  De wielrenner van Jumbo-Visma moet rusten door een knieblessure die hij opliep tijdens een trainingsrit. Ploegmaat Koen Bouwman vervangt Teunissen tijdens de Strade. 

   

  "Het is heel frustrerend. De voorbije maanden werkte ik heel hard en ik was dan ook klaar om opnieuw te koersen. Hopelijk ben ik na Milaan-Sanremo terug van de partij", verduidelijkt Teunissen. 

   

  Wout Van Aert, die de afgelopen twee edities van de Strade Bianche als derde eindigde, blijft kopman in de eerste UCI WorldTour-wedstrijd na de corona-onderbreking. De andere deelnemers voor Jumbo-Visma zijn Antwan Tolhoek, Bert-Jan Lindeman, Maarten Wynants, Paul Martens en Amund Grøndahl Jansen.

  Vorig jaar won Teunissen nog de openingsetappe van de Tour in Brussel: