Guibertin krijgt ook van het BAS geen licentie voor de Liga A

  Axis Guibertin, de kampioen van de Liga B, zal volgend seizoen niet uitkomen in de Liga A. Het Belgisch Arbitragehof voor de sport (BAS) heeft beslist geen licentie te geven aan de Waals-Brabantse club.

  Eind juni besliste de Belgische Volley League al om geen licentie te verlenen aan de ploeg, omdat het nog een schuld van 8.000 euro heeft openstaan bij de liga. Guibertin ging daartegen in beroep bij het BAS.

   

  "Het arbitragehof heeft bevestigd dat de ploegen de door de competitie uiteengezette aanbevelingen moeten respecteren, aangezien het een reeks van technische en commerciële regels zijn die ervoor zorgen dat de competitie correct kan verlopen en die in het bijzonder door de clubs moeten worden nageleefd om de voor de partners voorziene inkomsten te kunnen garanderen", klinkt het in de motivering van het BAS.

   

  Axis Guibertin was een jaar na zijn degradatie net weer gepromoveerd, maar zal nu opnieuw op het tweede niveau aan de bak moeten.