Chirurg moet gehavende vingertop van Nederlandse renner Leemreize herstellen

  Leemreize trok na zijn val naar het ziekenhuis.

  Gijs Leemreize (20) is wellicht de pechvogel van de dag. Het opleidingsproduct van Jumbo-Visma mocht bij de heropstart van het wielerseizoen meteen zijn entree maken bij de grote jongens, maar hij kwam stevig ten val in de openingsrit van de Ronde van Burgos. De Nederlander gaf op met een complexe vingerblessure.

  Gijs Leemreize maakt volgend seizoen de overstap naar de hoofdmacht van Jumbo-Visma, maar mag in deel twee van dit coronaseizoen af en toe proeven van het grote werk.

   

  De eerste kennismaking met het profpeloton laat alvast een zure nasmaak achter. Op ruim 50 kilometer van de finish in de openingsrit van de Ronde van Burgos kwam de Nederlander zwaar ten val.

   

  Volgens Spaanse media verloor hij daarbij een vingertop, al nuanceert zijn team Jumbo-Visma dat bericht deels.

   

  "Gijs is in het ziekenhuis, waar de plastisch chirurg vanavond zijn gehavende vingertop zo goed mogelijk zal herstellen", klinkt het. "Naar omstandigheden stelt hij het goed."

   

  "Laten we hopen dat de operatie aan zijn vingertop goed verloopt voor Gijs. Dat is op dit moment het belangrijkste", vulde ploegleider Frans Maassen nog aan. De operatie is intussen geslaagd, zo geeft Jumbo-Visma nog aan.

  Beelden van de val: