Max Verstappen krijgt nog geen DAS-systeem in zijn auto

  Max Verstappen in actie in Oostenrijk.

  De kans is groot dat Mercedes de tegenstand dit seizoen blijft overvleugelen in het Formule 1-kampioenschap. Zeker nu eerste achtervolger Red Bull de introductie van het DAS-systeem op de lange baan schuift.

  Mercedes was de voorbije jaren heer en meester in de Formule 1 en dankzij het ingenieuze stuursysteem DAS (Dual Axis Steering) racet de Duitse renstal ook dit seizoen buiten categorie. Red Bull had graag een variant van het snufje in de auto's van Max Verstappen en Alex Albon gemonteerd, maar die plannen zijn tijdelijk opgeborgen in een Oostenrijkse koelkast.

   

  "Over DAS hebben we het voorlopig niet", vertelt teamadviseur Helmut Marko in het Duitse blad Auto, Motor & Sport. "Eerst moeten we de problemen met het chassis oplossen."

   

  Red Bull wil zo gauw mogelijk de snelheid van de RB16 opvoeren. Marko: "We weten nu dat de aerodynamica van de auto niet helemaal snor zit. Die fouten proberen we zo mogelijk te corrigeren. Een voor een zullen we nieuwe onderdelen monteren."

  VIDEO: Het DAS-systeem van Mercedes uitgelegd

  Na 3 races in het kampioenschap leidt Lewis Hamilton (Mercedes) met 63 punten. Ploegmaat Valtteri Bottas is 2e met 58 punten, Red Bull-rijder Max Verstappen 3e met 33 punten.


  Komend weekend staat in Silverstone de 4e race op het programma: de Grote Prijs van Groot-Brittannië.