Belgian Supporters wil voetbal gratis op tv: "Wees solidair met de fans"

  Voetbalfans zijn wellicht nog een tijdje niet welkom in een stadion.

  Waar en wanneer er weer gevoetbald zal worden in ons land, blijft door het nukkige coronavirus onzeker en onduidelijk. Wat wel vaststaat, is dat de voetbalsupporters nog een tijdje in de wachtzaal zullen moeten blijven zitten. Belgian Supporters klopt dan ook aan bij de rechtenhouders.

  "Het voetbalseizoen nadert met rasse schreden. Op dit ogenblik lijkt het er op dat héél wat voetbalsupporters heel wat wedstrijden niet live zullen kunnen bijwonen. Niet van hun club en mogelijk ook niet van de Rode Duivels", opent Belgian Supporters, de nationale koepel van supportersverenigingen uit alle afdelingen, zijn oproep.

   

  "We krijgen bijzonder veel vragen van supporters en van supportersclubs die het belang van de volksgezondheid begrijpen en aanvaarden, maar zich tegelijk ook zorgen maken over voetbal zonder supporters. Er gaat niets boven het live beleven van een wedstrijd."

   

  "Belgian Supporters vraagt aan de Jupiler Pro League, Telenet/VOO en Eleven Sports dat zij, zo lang het toeschouwersaantal live beperkt is, hun maatschappelijke rol opnemen en live wedstrijden gratis toegankelijk maken voor supporters."

   

  "Wij beseffen dat voetbal een financiële component heeft, maar voetbal heeft ook een maatschappelijke functie."

   

  "Heel wat supporters hebben het sinds de coronacrisis stukken minder breed dan wat men in de voetbalwereld verdient. Heel wat supporters hebben eveneens hun maatschappelijke rol opgenomen door te blijven werken in de zorgsector, de openbare diensten, in winkels, als vrijwilliger, alsook de vraag om niet naar de voetbalstadions af te zakken …"

   

  "Belgian Supporters vraagt dat ook de voetbalwereld toont dat zij in coronatijden in de maatschappij staan en solidair zijn met hun belangrijkste stakeholder: de supporters."