Timothy Castagne: "Transfer? Daar denk ik na PSG in de Champions League aan"

  Coronacrisis of niet: er zijn nog zekerheden. Juventus is zondag in Italië voor de tigste keer landskampioen geworden, maar in de schaduw van de Turijnse grootmacht deed vooral Atalanta Bergamo van zich spreken. De club van Timothy Castagne staat 3e.

  In de Serie A moeten deze week nog twee speelrondes ingeblikt worden. Juventus is landskampioen, maar de strijd voor de 2e plaats wordt nog razendspannend. Inter staat voorlopig 2e met 76 punten, Atalanta Bergamo en Lazio volgen op plaatsen 3 en 4 met 75 eenheden.

   

  "We denken zeker nog aan die 2e plaats", zegt Timothy Castagne aan Sporza. "We spelen dinsdag (vanavond) bij Parma en op de slotspeeldag komend weekend ontvangen we Inter. We hebben ons lot dus nog in eigen handen."

   

  Atalanta was vorig seizoen al een revelatie, maar zette deze jaargang nog een extra stapje. "Dat hadden we ergens wel verwacht, want onze kern was samengebleven en onze coach hanteert nog altijd dezelfde tactiek. We hoopten om beter te doen en dat is gelukt."

   

  "Om in aanmerking te komen voor de titel heeft onze start van het seizoen, die toch wel minder was, ons parten gespeeld. Na de lockdown waren we veel beter, maar we stonden toen al te ver achter op Juventus."

   

  Atalanta krijgt alleszins bijzonder veel lof. "Onze coach heeft zijn visie en de spelers stellen zich ten dienste van deze ploeg. Als je dat niet doet, dan speel je niet. Deze groep is al 3 jaar samen. Iedereen weet wat hij moet doen en daarom loopt het zo vlot."

   

  "Fysiek zijn we goed en we scoren ook zeer vlot. We zitten al aan 96 goals in de competitie en het zou mooi zijn om meer dan 100 keer te scoren. Defensief moet het wel beter. We spelen agressief en offensief en laten ruimte, maar we kiezen ervoor om op die manier te spelen. Daardoor boeken we deze resultaten."

  Onze coach heeft zijn visie en de spelers stellen zich ten dienste van deze ploeg. Als je dat niet doet, dan speel je niet. Deze groep is al 3 jaar samen. Iedereen weet wat hij moet doen.

  Timothy Castagne over het succesrecept van Atalanta

  "Transfer? Daar denk ik pas aan na de match tegen PSG"

  Timothy Castagne, nog altijd maar 24 jaar, blikt tevreden terug op zijn derde jaar in Italiaanse loondienst. "Ook al was ik twee keer geblesseerd, ik heb toch mijn bijdrage kunnen leveren. Het kon nog beter, maar er zijn zeker goeie momenten geweest."

   

  Denkt de Rode Duivel overigens aan frisse lucht na dit seizoen? "Ik weet niet te veel over mijn toekomst. Dat laat ik aan mijn makelaar."

   

  "Een nieuwe stap kan, maar als we volgend jaar hier weer Champions League spelen en kunnen strijden voor de titel, dan is dat ook een stap. Ik moet er goed over nadenken, maar ik zit hier goed. Dit is iets voor na PSG."

   

  Castagne schuift de vragen over zijn toekomst door tot na de match tegen PSG in de Final 8 van de Champions League. Ook op het Europese front heeft Atalanta dus nog iets in de pap te brokken.

   

  "We zijn ongeduldig om die match te kunnen spelen. Het wordt lastig en we moeten de perfecte wedstrijd spelen, maar als we in dit ritme blijven, dan kan alles. Wij zijn niet de favoriet. PSG is de grote ploeg, maar in één match kan alles. We maken misschien meer kans dan bij een heen- en terugmatch."

  "Betere sfeer in de stad dankzij goeie resultaten"

  Dankzij de spraakmakende resultaten herademt Bergamo ook een beetje. De stad van voetbalclub Atalanta heeft gitzwarte maanden achter de rug door het coronavirus.

   

  Castagne: "Het is hier nu rustiger. De mensen kunnen weer leven, maar we blijven alert en letten goed op. Iedereen draagt een mondmasker en er is nog wel wat angst."

   

  "Maar het voetbal kon de voorbije weken zeker een troost bieden. De goeie resultaten hebben de sfeer in de stad opgekrikt. Of ik zelf angst heb? Neen, neen, maar we blijven waakzaam."